Υλικά
  • 1 φλ. ρεβίθια βρασμένα ή από κονσέρβα, λιωμένα
  • 1 φλ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο, ζεματισμένο και ελαφρώς λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 αυγό μεγάλο
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βιδιανό με αρώματα από ροδάκινο, βερίκοκο, μικρές πινελιές περγαμόντου και ήπια μπαχάρια. Η πρόταση του WSPC: Vidi Anno - Κτήμα Αποστολίδη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα κεφτεδάκια με ρεβίθια και αρακά ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα λιωμένα ρεβίθια, τον αρακά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  2. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το αυγό, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένας παχύς χυλός. Αν είναι πολύ υγρός, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  3. Με ελαφρώς υγρά χέρια ή με 1 κουτάλι, πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, διαμέτρου περίπου 5 εκ.
  4. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
  5. Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το περιττό λάδι.
  6. Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, συνοδεύοντας με μία σάλτσα γιαουρτιού ή μια φρέσκια σαλάτα.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε τους κεφτέδες vegan, τότε αντικαταθιστούμε το αυγό με λιναρόσπορο. Θα χρειαστούμε 1 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο, που θα μουλιάσουμε για 5 λεπτά σε 2½ κ.σ. νερό.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και 1 μεσαίο κολοκύθι τριμμένο και καλά στραγγισμένο από τα υγρά του.
  • Το μείγμα μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη και να διατηρηθεί στο ψυγείο.