
Υλικά
- 250 γρ. κανελόνια (περίπου 12-14 τεμάχια)
Για τη γέμιση
- 400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο (βραστό ή ψητό), ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο ή κατεψυγμένο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
Για τη μπεσαμέλ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 500 ml γάλα
- 100 γρ. τυρί τριμμένο (π.χ. γραβιέρα ή μοτσαρέλα)
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Soave Classico και τις ποικιλίες Garganega (85%) και Trebbiano di Soave (15%), με πολυπλοκότητα από φρουτώδη και ανθικά αρώματα, συγκέντρωση και εξαιρετική ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Soave Classico Pieropan
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα κανελόνια με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα ζεσταίνουμε το λάδι σε μεσαίο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα και μετά προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
- Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, ώστε να μαγειρευτεί.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με τον αυγογδάρτη, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και λίγο από το τυρί.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα κοτόπουλου και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τα κανελόνια για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και σερβίσουμε.
- Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λίγη μουστάρδα στο μείγμα του κοτόπουλου.
- Τα κανελόνια γεμίζονται πιο εύκολα με κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής.