Υλικά

Για τη ζύμη

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. κοφτό κόρν φλάουρ
  • 270 ml νερό χλιαρό
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ για το άνοιγμα

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 5 γαρίδες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο μεγάλο, ψιλοτριμμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας ή τάμαρι 
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • μπούκοβο, κατά βούληση
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Αφρώδες, ροζέ Ξινόμαυρο και Λημνιώνα, με ντελικάτα αρώματα από φράουλα και βατόμουρο, νότες brioche, επίμονο αφρισμό και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Rose Brut - Domaine Karanika

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Φτιάχνουμε τη ζύμη

  1. Για τα dumplings με γέμιση από χοιρινό και γαρίδες, ξεκινάμε με τη ζύμη: Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Όσο ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά το νερό και μόλις το πάρει όλο ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση, ζυμώνοντας για 1 λεπτό. 
  2. Βάζουμε στο ψυγείο τη γέμιση, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Συνθέτουμε τα dumplings

  1. Xωρίζουμε τη ζύμη σε 24 ίσα ζυμαράκια.
  2. Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο κόρν φλάουρ και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε δίσκους με διάμετρο περίπου 8-10 εκ.
  3. Βάζουμε γέμιση σε κάθε δίσκο και κλείνουμε προσεκτικά τα dumplings, ενώνοντάς τα σε πουγκιά, σχηματίζοντας μικρές «πιέτες» περιστρέφοντας παράλληλα τη ζύμη. Στο τέλος σφραγίζουμε κάθε dumpling περιστρέφοντας ελαφρά το πάνω μέρος.
  4. Μαγειρεύουμε τα dumplings στον ατμό ή τα βράζουμε λίγα-λίγα.
  5. Σερβίρουμε τα dumplings με σάλτσα σόγιας.
  • Τα dumplings μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη και να τα μαγειρέψουμε όποτε θέλουμε.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε μετά το μαγείρεμα στον ατμό ή το βράσιμο, να τα τηγανίσουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.