Υλικά
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½  κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αλμυρά μάφιν γεμιστά με τυρί κρέμα και λιαστή ντομάτα, ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ενώνουμε με το τυρί κρέμα. 
  2. Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζουμε δίπλα-δίπλα 12 κ.σ. από το μείγμα του τυριού. Βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα για τα μάφιν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις. 
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Ανακατεύουμε για λίγο με σύρμα, μέχρι να ενωθούν.
  5. Σε δεύτερο, μεγαλύτερο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και ενσωματώνουμε.
  7. Γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τη μέση χάρτινες θήκες για μάφιν και προσθέτουμε στην κάθε μία, από μία παγωμένη μπαλίτσα από το τυρί κρέμα με τις λιαστές ντομάτες.
  8. Καλύπτουμε με ακόμα 1 κ.σ. από το μείγμα των μάφιν και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γραβιέρα με όποιο τυρί μας αρέσει, ακόμα και με φέτα. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε ελιές, μπέικον ή ό,τι άλλο προτιμάμε. 
  • Αν δεν μας αρέσει η λιαστή ντομάτα, απλά την παραλείπουμε. 
  • Αν θέλουμε, μπορούμε μέσα στα μάφιν να κρύψουμε ψιλοκομμένα λαχανικά, όπως καρότο ή κολοκυθάκι. Προσέχουμε όμως να τα στύψουμε πολύ καλά πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα.
  • Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και σε φόρμα του κέικ. Σε αυτή την περίπτωση θα ψήσουμε το κέικ για περίπου 55 λεπτά.