
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 200 γρ. γάλα
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Για τη γέμιση
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα αλμυρά μάφιν γεμιστά με τυρί κρέμα και λιαστή ντομάτα, ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ενώνουμε με το τυρί κρέμα.
- Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζουμε δίπλα-δίπλα 12 κ.σ. από το μείγμα του τυριού. Βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα για τα μάφιν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Ανακατεύουμε για λίγο με σύρμα, μέχρι να ενωθούν.
- Σε δεύτερο, μεγαλύτερο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και ενσωματώνουμε.
- Γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τη μέση χάρτινες θήκες για μάφιν και προσθέτουμε στην κάθε μία, από μία παγωμένη μπαλίτσα από το τυρί κρέμα με τις λιαστές ντομάτες.
- Καλύπτουμε με ακόμα 1 κ.σ. από το μείγμα των μάφιν και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γραβιέρα με όποιο τυρί μας αρέσει, ακόμα και με φέτα. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε ελιές, μπέικον ή ό,τι άλλο προτιμάμε.
- Αν δεν μας αρέσει η λιαστή ντομάτα, απλά την παραλείπουμε.
- Αν θέλουμε, μπορούμε μέσα στα μάφιν να κρύψουμε ψιλοκομμένα λαχανικά, όπως καρότο ή κολοκυθάκι. Προσέχουμε όμως να τα στύψουμε πολύ καλά πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα.
- Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και σε φόρμα του κέικ. Σε αυτή την περίπτωση θα ψήσουμε το κέικ για περίπου 55 λεπτά.