Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 αγγούρι, μικρό
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι \φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε τζατζίκι ξεκινάμε τρίβωντας το αγγούρι στον τρίφτη.
- Μεταφέρουμε το τριμμένο αγγούρι σε σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Αφήνουμε να στραγγίξει για 15 λεπτά. Το αλάτι θα βοηθήσει ώστε το αγγούρι να αποβάλλει την επιπλέον υγρασία. Στύβουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον άνηθο, το τριμμένο σκόρδο και το τριμμένο αγγούρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και το γιαούρτι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.