 
        
            Υλικά
            
        
        
        
        
    για περίπου 50 κομμάτια
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- νερό χλιαρό
- αλάτι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τα μανιάτικα λαλάγκια βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει το μείγμα μια τριφτή ζύμη.
- Αλατίζουμε και ζυμώνουμε και πάλι.
- Διαλύουμε τη μαγιά σε 130 ml χλιαρό νερό, τη ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Προσθέτουμε όσο επιπλέον χλιαρό νερό χρειάζεται, ζυμώνοντας παράλληλα, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, μαλακή και ελαστική.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Αμέσως μετά την ξαναζυμώνουμε και τη μοιράζουμε σε μεγάλα μπαλάκια.
- Πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε κορδόνι. Το κόβουμε στα τρία και το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
- Ζεσταίνουμε σε βαθιά κατσαρόλα άφθονο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα λαλάγγια μέχρι να χρυσίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα συνοδεύουμε με πικάντικη φέτα ή τα τρώμε σκέτα, σαν σνακ.
 Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη 
            
         
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
