Ξένο έθιμο ή όχι, η γαλοπούλα είναι για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά αναπόσπαστο μέρος στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων. Ροδαλή - ροδαλή, με τραγανή κρούστα, τρυφερή στο εσωτερικό, με γέμιση ή χωρίς, η γαλοπούλα ψήνεται ευλαβικά και για ώρες μέσα στον φούρνο, μέχρι να βγει αχνιστή και να πάρει τη θέση της ως μεγάλη πρωταγωνίστρια στο κέντρο του τραπεζιού, όπου την πλαισιώνουν όλα τα υπόλοιπα: σαλάτες, συνοδευτικά και ορεκτικά. 

Εδώ θα βρεις λοιπόν μερικές συνταγές για γαλοπούλα γεμιστή, ή με ένα ιδιαίτερο γλάσο, για γαλοπούλα σε λαχταριστό ρολό, όλα τα tips που χρειάζεσαι για απόλυτη επιτυχία στην ετοιμασία της, αλλά και μερικές συνταγές για αυτές τις επόμενες μέρες που σχεδόν πάντα υπάρχουν περισσεύματα, για να τα αξιοποιήσεις με τον πιο νόστιμο τρόπο.