Η γαλοπούλα μπορεί να μην αποτελεί ελληνικό, παραδοσιακό έθιμο, όμως κάθε χρόνο, παραμονή ή ανήμερα των Χριστουγέννων, έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί σε πολλά γιορτινά τραπέζια. Η διαδικασία προετοιμασίας είναι κάπως απαιτητική, ειδικά όταν πρόκειται να την ψήσεις ολόκληρη, συνοδεύοντάς την με κάποια γέμιση και το ίδιο το ψήσιμο χρειάζεται τον χρόνο του, για να γίνει σωστά. Την ίδια επιμέλεια ωστόσο, πρέπει να δείξεις και στο σερβίρισμα, για να την κόψεις σε ωραίες μερίδες - διαδικασία που συνήθως γίνεται μπροστά στους καλεσμένους, αφού η γεμιστή γαλοπούλα είθισται να εμφανίζεται ολόκληρη στο τραπέζι.

Ας δούμε μαζί βήμα - βήμα, πώς θα κόψεις την γαλοπούλα σου σαν expert. Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείς είναι ένα καλό μαχαίρι για κρέας

Γαλοπούλα: Πώς να την κόψεις


Πρώτο βήμα: Φτερούγες

Ξεκίνησε από τις φτερούγες. Τράβηξε με το ένα χέρι την κάθε φτερούγα και με το άλλο κόψε προσεκτικά με το μαχαίρι από το σημείο που ενώνεται με το στήθος. Τράβηξε με το χέρι για να αποκοπεί εντελώς.


Δεύτερο βήμα: Μπούτια

Κόψε με το μαχαίρι στο σημείο που ενώνεται με το σώμα, μέχρι να συναντήσεις το κόκκαλο. Τράβηξε μέχρι να αποκολληθεί σταδιακά και στη συνέχεια, ξανά με το μαχαίρι, κόψε προσεκτικά μέχρι να κοπεί τελείως. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία για το άλλο μπούτι.
Επειδή το μπούτι της γαλοπούλας είναι μεγαλύτερο από του κοτόπουλου, μπορείς να το μοιράσεις σε μικρότερες μερίδες, κόβοντας το προσεκτικά σε φέτες.

Γαλοπούλα: Πώς να την κόψεις


Τρίτο βήμα: Στήθος

Κρατώντας σταθερή τη γαλοπούλα με πιρούνα, ξεκίνησε να κόβεις σε φέτες - όχι πολύ λεπτές. Συνέχισε, μέχρι να φτάσεις στο κόκκαλο. 
Σε εναλλακτική μέθοδο, μπορείς να ακολουθήσεις τα παραπάνω, με εξαίρεση το τελευταίο βήμα. Αντ’ αυτού, αφού έχεις κόψει φτερούγες και πόδια, μπορείς να κόψεις το στήθος στη μέση, από το σημείο όπου ένα μικρό κόκκαλο της γαλοπούλας το χωρίζει στα δύο. Κόψε μέχρι κάτω και κατόπιν, έχοντας πια δύο κομμάτια στήθους, μπορείς να ξεκινήσεις να κόβεις σε μικρότερες φέτες. 

Δες εδώ και μία συνταγή για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα