Υλικά
- 500 γρ. λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο, τριμμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Για τη σως
- 1 φλ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1½ κ.σ. ξύδι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα coleslaw βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα λαχανικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Σε μικρό μπολάκι ή σε γυάλινο βάζο, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σως.
- Προσθέτουμε τη σως στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.
Ελένη Ψυχούλη