Υλικά
  • 1 λάχανο μικρό ή μισό μέτριο, κομμένο χοντρές ροδέλες
  • 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρεδάκια
  • 1 κ.γ. κοφτό, μπαχάρι τριμμένο ή κόλιανδρο
  • 2 φλ. του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα
  • 1 ματσάκι μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι

Μοσχοφίλερο με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, εσπεριδοειδών, τριαντάφυλλου και λουλουδιών. Η πρόταση του WSPC: Λευκό σε Γκρι Κτήμα Μητραβέλα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το λεμονάτο λαχανόρυζο ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το λάχανο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να χάσει και τον όγκο του.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  3. Ρίχνουμε το σέλινο, το ρύζι, το μπαχάρι ή τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και 1 ποτήρι νερό.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Προαιρετικά, μετά το σοτάρισμα, μπορούμε να σβήσουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.