Με δύο ματάκια να μας κοιτούν παιχνιδιάρικα, αυτά τα cupcakes είναι πολύ απολαυστικά και τόσο χαριτωμένα, που δύσκολα τα τρως χωρίς να σκάσεις χαμόγελο! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν τόσο που θα σας τα ζητούν όχι μόνο για το Halloween αλλά και για κάθε παιδικό πάρτι.
Υλικά
για 12 cupcakes
Για τα cupcakes
- 200 γρ. πουρέ κολοκύθας, ψημένη στο φούρνο ή βρασμένη και καλά πολτοποιημένη
- 180 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο - ¼ κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting
- 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 150-200 γρ. ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- μάτια ζαχαρωτά για τη διακόσμηση*
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Φτάχνουμε τα cupcakes
- Για τα Halloween cupcakes «φαντάσματα» με κολοκύθα και frosting από τυρί κρέμα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε ειδικές χάρτινες θήκες σε φόρμα για cupcakes.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα, ιδανικά σιλικόνης.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντάς περίπου τα ¾ της χωρητικότητάς τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε τα cupcakes στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 18-20 λεπτά, μέχρι να βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στη μέσα και να βγαίνει καθαρή.
- Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως πριν τους βάλουμε το γλάσο.
Ετοιμάζουμε το γλάσο
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με το τυρί κρέμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να έχουμε ένα λείο, σταθερό και κρεμώδες γλάσο. Αν θέλουμε πιο απαλή υφή, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος.
Στήνουμε τα πιο γλυκά φαντάσματα
- Μεταφέρουμε το frosting σε σακούλα κορνέ και σχηματίζουμε ροζέτες-φαντασματάκια πάνω στα cupcakes.
- Τοποθετούμε δύο ζαχαρωτά ματάκια σε κάθε φαντασματάκι και κρατάμε τα cupcakes στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Ζαχαρωτά ματάκια βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
- Χρησιμοποιούμε τυρί κρέμα πλήρες σε λιπαρά και όχι light, για σταθερό και βελούδινο frosting.
- Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τα cupcakes για 15-20 λεπτά στο ψυγείο πριν τα διακοσμήσουμε. Το frosting στέκεται καλύτερα πάνω σε δροσερή επιφάνεια.
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στο frosting για επιπλέον άρωμα.