Υλικά
  • 1 κιλό κολοκάσι
  • 2 πατάτες µέτριες
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Sauvignon Blanc με Ασύρτικο που συνδυάζει φυτικά και βοτανικά αρώματα σε φόντο εξωτικών φρούτων σε απόλυτη ισορροπία με την εξαιρετική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Λευκό - Κτήμα Βιβλία Χώρα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κολοκάσι γιαχνί με πορτοκάλι καθαρίζουμε καλά το κολοκάσι, το ξεφλουδίζουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε και τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου το ίδιο μέγεθος µε το κολοκάσι.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεµµύδι για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε το καλοκάσι και τις πατάτες και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Συμπληρώνουμε με τις φέτες από το σέλινο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα, πιπέρι και βραστό νερό, αρκετό για να σκεπάσει τα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε καλά και φέρνουμε σε βρασμό.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και χυλώσει η σάλτσα. Τα τελευταία 5' προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με επιπλέον πιπέρι αν χρειάζεται.
  6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.