Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/8 συνταγής):

Ενέργεια: 190 kcal
Υδατάνθρακες: 11.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 18 γρ.
Λιπαρά: 9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
 

Υλικά
  • 2 κολοκύθια
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά που περίσσεψε
  • 200 γρ. τυρί κότατζ
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών
  • λίγο μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λημνιώνα με αρωματικό χαρακτήρα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι και δαμάσκηνο, νότες βοτανικότητας και μαλακές τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Limniona Young Vineyards Domaine Zafeirakis

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα λαζάνια χωρίς γλουτένη με κολοκυθάκια και κιμά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες, τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος μια στρώση σάλτσα ντομάτας, από πάνω βάζουμε τα μισά ψημένα κολοκύθια και στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση κιμά.
  4. Σε μπολ ρίχνουμε το κότατζ, το αυγό, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών πάνω από τον κιμά.
  6. Φτιάχνουμε άλλη μια στρώση με ψητά κολοκύθια, απλώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών.
  7. Σκεπάζουμε το σκεύος με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  8. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  9. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και απολαμβάνουμε.