
Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/8 συνταγής):
Ενέργεια: 190 kcal
Υδατάνθρακες: 11.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 18 γρ.
Λιπαρά: 9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
Υλικά
- 2 κολοκύθια
- 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 400 γρ. σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά που περίσσεψε
- 200 γρ. τυρί κότατζ
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 1 αυγό
- 100 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών
- λίγο μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λημνιώνα με αρωματικό χαρακτήρα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι και δαμάσκηνο, νότες βοτανικότητας και μαλακές τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Limniona Young Vineyards Domaine Zafeirakis
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα λαζάνια χωρίς γλουτένη με κολοκυθάκια και κιμά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες, τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος μια στρώση σάλτσα ντομάτας, από πάνω βάζουμε τα μισά ψημένα κολοκύθια και στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση κιμά.
- Σε μπολ ρίχνουμε το κότατζ, το αυγό, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών πάνω από τον κιμά.
- Φτιάχνουμε άλλη μια στρώση με ψητά κολοκύθια, απλώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Κόβουμε σε 8 κομμάτια και απολαμβάνουμε.