Υλικά
- 400 γρ. ζυμαρικά ορεκιέτε
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 6 φιλέτα αντζούγιας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπερίτσα καυτερή ή ½ κ.γ. μπούκοβο
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- panko καβουρδισμένο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα ζυμαρικά ορεκιέτε με μπρόκολο, αντζούγιες και καυτερή πιπερίτσα βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
- Στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
- Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, την αντζούγια και την πιπεριά μέχρι να λιώσουν και να αρωματιστεί το λάδι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο και τα ζυμαρικά με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με καβουρδισμένο panko.
Αν θέλουμε να δώσουμε στη μακαρονάδα μας ακόμη πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να καβουρδίσουμε το panko (ή τρίμματα ψωμιού) με ελαιόλαδο και σκόρδο.
Αμαρυλλίς Τσέγκου