Υλικά
  • 400 γρ. ζυμαρικά ορεκιέτε
  • 1 μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 6 φιλέτα αντζούγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1  πιπερίτσα καυτερή ή ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • panko καβουρδισμένο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ζυμαρικά ορεκιέτε με μπρόκολο, αντζούγιες και καυτερή πιπερίτσα βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
  2. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
  3. Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, την αντζούγια και την πιπεριά μέχρι να λιώσουν και να αρωματιστεί το λάδι.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο και τα ζυμαρικά με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε με καβουρδισμένο panko.

Αν θέλουμε να δώσουμε στη μακαρονάδα μας ακόμη πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να καβουρδίσουμε το panko (ή τρίμματα ψωμιού) με ελαιόλαδο και σκόρδο.