Υλικά
για 16 κομμάτια
- 8 φύλλα κρούστας (περίπου 270 γρ.)
- 150 γρ. τυρί λευκό χαμηλών λιπαρών
- 5 αυγά
- 300 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 60 γρ. ελιές σε ροδέλες
- 60 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομένες
- 45 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- θυμάρι φρέσκο για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την τυροπίτα light λαδώνουμε ελαφρώς ένα-ένα τα φύλλα κρούστας με πινέλο και τα σουρώνουμε. Σκεπάζουμε πάντα τα φύλλα με πετσέτα πριν τα τυλίξουμε ώστε να μην ξεραθούν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ελιές στις «θήκες» που έχουν σχηματίσει τα φύλλα και στη συνέχεια βάζουμε και το τυρί.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Καλύπτουμε με το μείγμα τα φύλλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
Μάνος Δημητρούλης