Υλικά

για 16 κομμάτια

  • 8 φύλλα κρούστας (περίπου 270 γρ.)
  • 150 γρ. τυρί λευκό χαμηλών λιπαρών
  • 5 αυγά
  • 300 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 60 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομένες
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • θυμάρι φρέσκο για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την τυροπίτα light λαδώνουμε ελαφρώς ένα-ένα τα φύλλα κρούστας με πινέλο και τα σουρώνουμε. Σκεπάζουμε πάντα τα φύλλα με πετσέτα πριν τα τυλίξουμε ώστε να μην ξεραθούν.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ελιές στις «θήκες» που έχουν σχηματίσει τα φύλλα και στη συνέχεια βάζουμε και το τυρί.
  4. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Καλύπτουμε με το μείγμα τα φύλλα.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.