Πριν καλά-καλά το καταλάβουμε, έφτασε η Μεγάλη Εβδομάδα. Για κάποιους αυτό σημαίνει περίοδο νηστείας, για κάποιους όχι. Παράλληλα όμως, οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ, οπότε εδώ σου έχουμε, όπως κάθε εβδομάδα, ένα μενού με νηστίσιμες προτάσεις γεύματος για κάθε μέρα και κάθε σου ανάγκη. 

Μ. Δευτέρα: Φακόρυζο

Μια απλή και εξαιρετικά θρεπτική συνταγή που συνδυάζει τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες από τις φακές με την ενέργεια του ρυζιού. Ιδανικό για όλες τις εποχές, αποτελεί μια χορταστική και υγιεινή επιλογή που γεμίζει το τραπέζι μας με γεύση και παράδοση.

Μ.Τρίτη: Ρεβιθάδα χυλωμένη

Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο με μοναδική γεύση, ιδανική για τη νηστεία. 

Ρεβιθάδα χυλωμένη

Αγκινάρες α λα πολίτα

Μ.Τετάρτη: Αγκινάρες αλά πολίτα

Οι αγκινάρες αλά πολίτα είναι ένα παραδοσιακό ανοιξιάτικο πιάτο της Πολίτικης κουζίνας, που συνδυάζει τις αγκινάρες με κρεμμύδια, πατάτα, καρότο και συχνά αρακά, μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο με μπόλικο άνηθο ή και μάραθο αλλά και λεμόνι. Είναι ένα υπέροχο, υγιεινό και ελαφρύ φαγητό, που μπορούμε να ετοιμάσουμε με φρέσκιες ή κατεψυγμένες αγκινάρες. 

Μ.Πέμπτη: Μύδια αχνιστά με ούζο

Μια απλή, γρήγορη και ελαφριά συνταγή με υπέροχα θαλασσινά αρώματα! Η χαρακτηριστική γεύση του ούζου δένει αρμονικά με τη νοστιμιά των φρέσκων μυδιών. 

Μύδια αχνιστά

Σούπα κόκκινης φακής

Μ.Παρασκευή: Σούπα κόκκινης φακής με τζίντζερ και γάλα καρύδας

Χορταστική και άκρως γευστική, αυτή τη vegan σούπα κόκκινης φακής την απολαμβάνουμε ζεστή τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά και χλιαρή όλες τις εποχές του χρόνου, όταν θέλουμε ένα γρήγορο κι υγιεινό γεύμα!

Μ. Σάββατο: Ολοκληρωμένο μενού για το αναστάσιμο δείπνο 

Πολύ – πολύ δεν θα φάμε το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού το βράδυ μας περιμένουν οι μαγειρίτσες. Εδώ όμως σου έχουμε ιδέες για το τραπέζι της Ανάστασης. 

Για αρχή: Πατατοσαλάτα με κάπαρη

Μια εύκολη, ελαφριά και πολύ πρακτική συνταγή για πατατοσαλάτα που ταιριάζει τέλεια με ψητά κρέατα, λουκάνικα, πουλερικά, αλλά και ψάρια! Είναι πολύ οικονομική και εύκολη στην παρασκευή της, πολύ νόστιμη και χορταστική. Και τέλειο ορεκτικό – συνοδευτικό για τη μαγειρίτσα. 

Το κυρίως: Μαγειρίτσα με μάραθο από την Αρκαδία

Στην Αρκαδία φτιάχνουν τη μαγειρίτσα με μάραθο και εδώ σου δίνουμε τη συνταγή για αυτό το κάτι ιδιαίτερο που ψάχνεις φέτος το Πάσχα. Σου δίνουμε επιλογή είτε να την αυγοκόψεις, είτε όχι, ανάλογα με τα γούστα. 

Μαγειρίτσα με μάραθο

Μπακλαβάς

Το επιδόρπιο: Μπακλαβάς σαν άλλοτε

Αυθεντικά και παραδοσιακά κινούμαστε στο γλυκό. Τραγανός, άψογα ψημένος και σιροπιασμένος, αυτός ο μπακλαβάς μοσχοβολάει βούτυρο. Χρειάζεται όντως να ειπωθεί κάτι παραπάνω; 

Κυριακή του Πάσχα: Επιτέλους! 

Για αρχή: Ρώσικη σαλάτα, η κλασική συνταγή

Η ρώσικη σαλάτα - ή σαλάτα Ολιβιέ - είναι δημοφιλής σαλάτα της ρώσικης κουζίνας, με ψιλοκομμένα λαχανικά που αγκαλιάζονται από πλούσια μαγιονέζα, ιδανικά σπιτική. Το καλό με αυτή τη σαλάτα είναι ότι μπορούμε να την κάνουμε από την προηγούμενη μέρα.

Για τη συνοδεία: Στριφτή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Γίνεται πασχαλινό τραπέζι χωρίς μία πίτα; Εδώ φτιάχνουμε τυρόπιτα στριφτή με χειροποίητο τριφτό φύλλο ζυμωμένο με τα άκρως απαραίτητα, πικάντικη φέτα, εξαιρετικό βούτυρο, παρθένο ελαιόλαδο και καλό ψήσιμο. Αυτά μόνο θέλει η πίτα για να μας γίνει τέλεια.

Τυρόπιτα στριφτή

Αρνάκι με λαχανικά

Το κυρίως: Σιγοψημένο αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και καρότα

Αν το θέλεις το αρνάκι σου, όμως βαριέσαι να μπεις στη διαδικασία για σούβλες και ψάχνεις κάτι εναλλακτικό, εδώ είσαι: ζουμερό και απολαυστικό αρνάκι στη γάστρα με ποικιλία λαχανικών.

Το επιδόρπιο: Μελόπιτα Σίφνου

Το εμβληματικό γλυκό της Σίφνου ή αλλιώς το ελληνικό cheesecake φούρνου στην πιο αυθεντική εκδοχή του, με ανθότυρο, μέλι και κάμποσα αυγά.