Γιορτινό τραπέζι, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο η γαλοπούλα. Σε πολλά νοικοκυριά την παραμονή, αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων, μαγειρεύουν χοιρινό σε διάφορες εκδοχές, με την πιο παραδοσιακή να είναι το χοιρινό πρασοσέλινο που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα κρέας νόστιμο, αλλά και οικονομικό, σε σχέση με τα υπόλοιπα, που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα γούστα και να αποτελέσει βασικό πρωταγωνιστή στο γιορτινό τραπέζι. Από το να μπει στην κατσαρόλα σε κομμάτια για μαγειρευτό, μέχρι να γίνει ρόλο γεμιστό, να ψηθεί ολόκληρο ως μπούτι και πολλά ακόμη.

Σου έχουμε δώσει ήδη έναν πλήρη οδηγό με το τι κομμάτι χοιρινού να επιλέξεις, ανάλογα με το πώς θέλεις να το μαγειρέψεις, μαζί με συμβουλές ψησίματος για σίγουρη επιτυχία. Τώρα συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε 15 συνταγές που ταιριάζουν ιδανικά στο γιορτινό τραπέζι και αξίζει να φτιάξεις αυτά τα Χριστούγεννα για τους αγαπημένους σου.