Γιορτινό τραπέζι, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο η γαλοπούλα. Σε πολλά νοικοκυριά την παραμονή, αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων, μαγειρεύουν χοιρινό σε διάφορες εκδοχές, με την πιο παραδοσιακή να είναι το χοιρινό πρασοσέλινο που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα.
Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα κρέας νόστιμο, αλλά και οικονομικό, σε σχέση με τα υπόλοιπα, που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα γούστα και να αποτελέσει βασικό πρωταγωνιστή στο γιορτινό τραπέζι. Από το να μπει στην κατσαρόλα σε κομμάτια για μαγειρευτό, μέχρι να γίνει ρόλο γεμιστό, να ψηθεί ολόκληρο ως μπούτι και πολλά ακόμη.
Σου έχουμε δώσει ήδη έναν πλήρη οδηγό με το τι κομμάτι χοιρινού να επιλέξεις, ανάλογα με το πώς θέλεις να το μαγειρέψεις, μαζί με συμβουλές ψησίματος για σίγουρη επιτυχία. Τώρα συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε 15 συνταγές που ταιριάζουν ιδανικά στο γιορτινό τραπέζι και αξίζει να φτιάξεις αυτά τα Χριστούγεννα για τους αγαπημένους σου.
Χοιρινό με πατάτες και κόκκινο λάχανο: Το χριστουγεννιάτικο ψητό της Δανίας
Πορκέτα με κρατσανιστή πέτσα και αρωματική γέμιση
Ζουμερό ψαρονέφρι με μπίρα, μέλι και μουστάρδα
Χοιρινό ρολό γεμιστό με δαμάσκηνα, τυριά, κάστανα και κυδώνια βήμα - βήμα
Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα από το Πήλιο
Κότσι χοιρινό που λιώνει στο στόμα
Χοιρινό μπούτι γεμιστό με ξερά βερίκοκα και τυριά
Γιορτινό αργοψημένο χοιρινό μπούτι στον φούρνο με baby πατάτες
Χοιρινό πρασοσέλινο βήμα - βήμα
Χοιρινό φιλέτο στη γάστρα με σύκα ξερά και πορτοκάλι
Πηχτή, το χριστουγεννιάτικο ορεκτικό που φτιάχνουν στην Κρήτη και στη Μακεδονία
Ψαρονέφρι με σάλτσα ρετσίνας, αμύγδαλα και αποξηραμένα βερίκοκα
Καραμελωμένα spare ribs