Το σπανάκι είναι ένα πράσινο «θαύμα» γεμάτο θρεπτικά συστατικά, γεύση και απίστευτη ευελιξία.
Πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνες A, C και Κ, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, το σπανάκι δυναμώνει το ανοσοποιητικό, ενισχύει τα οστά, βοηθά στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και δίνει στον οργανισμό μια γενναία δόση ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο που έγινε σύμβολο δύναμης με τον Ποπάυ, αφού πίσω από τη φανταστική ιστορία του υπάρχει μια δόση αλήθειας.
Επιπλέον, είναι από τα πιο ευέλικτα λαχανικά, αφού ταιριάζει σε πίτες, σαλάτες, σούπες, ζυμαρικά, ριζότο, ομελέτες, ακόμη και smoothies. Μαγειρεύεται γρήγορα, αναβαθμίζει εύκολα κάθε πιάτο και αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς τρόπους να εντάξεις περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου, χωρίς καν να το καταλάβεις. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τρόπους να το απολαύσεις σε κάθε περίσταση.
Στριφτή σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο βήμα - βήμα
Flatbreads γεμιστά με πατάτα, σπανάκι και φρέσκα μυρωδικά
Vegan σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο, παντζάρι, ρόδι και καρύδια
Γκιοζλεμές με σπανάκι και φέτα
Λαζάνια με σπανάκι, μανιτάρια και κοτόπουλο
Σπανακόπιτα με σφολιάτα και φέτα
Εύκολη σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας
Αφράτη ομελέτα με σπανάκι και μυρωδικά
Παραδοσιακή σπανακόπιτα με φέτα και σπιτικό φύλλο
Σαλάτα σπανάκι με παντζάρια, πορτοκάλι και φέτα
Σπανακόρυζο κλασικό με μυρωδικά
Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα: Μια vegetarian πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι
Σπανακοτυροπιτάκια: Η χειμωνιάτικη εναλλακτική του κολοκυθοκεφτέ
Πράσινες κρέπες με σπανάκι