Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για λεπτή σπιτική ζύμη ανοιγμένη σε δίσκους, γεμισμένη με ένα αρωματικό μείγμα με βάση την πατάτα, που στο τέλος διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και ψήνουμε σε τηγάνι. Το τέλειο σνακ ή ορεκτικό δηλαδή.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. νερό
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 3 πατάτες μέτριες
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλαδάκια βασιλικό, τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα

Ροζέ Ξινόμαυρο με αρώματα φρέσκιας φράουλας και κερασιού, νύξεις ανθικότητας και φυτικότητας, φρεσκάδα και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Dianthos Boutari

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα flatbreads με πατάτα, σπανάκι και φρέσκα μυρωδικά καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Στο μεταξύ κοσκινίζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το νερό και το ελαιόλαδο.
  3. Ζυμώνουμε με τους γάντζους και όταν γίνουν όλα ομοιογενής ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και αρχίζουμε να τη ζυμώνουμε και τη διπλώνουμε με το χέρι για 3 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή. Την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ στραγγίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις πολτοποιούμε σε μπολ με την πρέσα του πουρέ.
  5. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι. Το ψιλοκόβουμε σε ξεχωριστό μπολ, το αλατίζουμε και αρχίζουμε να το μαλάσουμε με το χέρι, να βγάλει τα υγρά του. Το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με τις λιωμένες πατάτες, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κύμινο και τα φύλλα του βασιλικού.
  6. Πιέζουμε τη ζύμη να πλατύνει και την κόβουμε σε 8 ίσα μέρη. Πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε δίσκο.
  7. Μοιράζουμε πάνω στη μισή του επιφάνεια το 1/8 της γέμισης. Με το δάχτυλο βρέχουμε με λίγο νερό την περιφέρεια της ζύμης, διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, φέρνοντας πάνω από τη γέμιση την υπόλοιπη ζύμη και κλείνουμε πιέζοντας με τις άκρες ενός πιρουνιού.
  8. Ψήνουμε τα flatbreads ανά δύο σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο, πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα η μια πλευρά. Γυρίζουμε να ψηθεί από την άλλη και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα flatbreads.
  9. Κόβουμε τα flatbreads στη μέση και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με έξτρα μαϊντανό και αν θέλουμε συνοδεύουμε με γιαούρτι.