
Υλικά
- 4 κρεμμύδια μεγάλα, κόκκινα ή λευκά
- ξύδι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 330 ml ανθρακούχο νερό ή σόδα
- ζάχαρη
- αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Χωρίζουμε τις φέτες με τα χέρια μας, ώστε να γίνουν δαχτυλίδια.
- Τοποθετούμε τα δαχτυλίδια σε μεγάλο ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Ρίχνουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι και λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σόδα ή το ανθρακούχο νερό και αναμειγνύουμε, ώστε να πετύχουμε έναν αραιό χυλό.
- Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάμε ένα-ένα τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού πρώτα στο κουρκούτι και στη συνέχεια στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, για περίπου 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τα onion rings σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι τους.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με κέτσαπ ή με όποια άλλη σάλτσα προτιμάμε.
Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα ή το ανθρακούχο νερό με ξανθιά μπίρα.