Υλικά
  • 4 κρεμμύδια μεγάλα, κόκκινα ή λευκά
  • ξύδι 
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 330 ml ανθρακούχο νερό ή σόδα
  • ζάχαρη
  • αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Χωρίζουμε τις φέτες με τα χέρια μας, ώστε να γίνουν δαχτυλίδια. 
  2. Τοποθετούμε τα δαχτυλίδια σε μεγάλο ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  3. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Ρίχνουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι και λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σόδα ή το ανθρακούχο νερό και αναμειγνύουμε, ώστε να πετύχουμε έναν αραιό χυλό.
  4. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάμε ένα-ένα τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού πρώτα στο κουρκούτι και στη συνέχεια στο καυτό λάδι.
  5. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, για περίπου 10 λεπτά.
  6. Βγάζουμε τα onion rings σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι τους.
  7. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με κέτσαπ ή με όποια άλλη σάλτσα προτιμάμε.  

Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα ή το ανθρακούχο νερό με ξανθιά μπίρα.