Μανιάτικη τσουχτή
Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 (τρυπητό)
  • 75ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τα αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. μυζήθρα ξερή, λεπτοτριμμένη
  • 8 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα λευκό Ασύρτικο από τα Άβδηρα της Ξάνθης, με πληθώρα αρωμάτων όπως εσπεριδοειδή, πυρηνόκαπρπα, βούτυρο και βανίλια. Η πρόταση του WSPC: Fine Assyrtiko - Anatolikos Vineyards

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μανιάτικη τσουχτή βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, αφαιρώντας 1-2 λεπτά από τον προτεινόμενο χρόνο, για να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε τα 200γρ. από την τριμμένη μυζήθρα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το τυρί, χωρίς να πάρει σκούρο χρώμα και να καεί.
  3. Περιχύνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με όλο το περιεχόμενο του τηγανιού και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά ανά δύο, να γίνει ο κρόκος τους μελάτος.
  5. Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε πιάτα, βάζουμε από πάνω 1 ή 2 αυγά, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μυζήθρα και μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
  • Προσοχή, ο κρόκος των αυγών δεν πρέπει να παραψηθεί. Το ζητούμενο είναι να τον σπάσουμε στο πιάτο και να ανακατευτεί με τη μυζήθρα και τα μακαρόνια.
  • Παραδοσιακά, η τσουχτή φτιάχνεται με ξερή μυζήθρα, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρητικό, ξερό ανθότυρο.
  • Αν προτιμάτε πιο λεπτά ζυμαρικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χοντρά μακαρόνια με σπαγγέτι ή λιγκουίνι.