Αφράτη πίτσα με 4 γεύσεις


 

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μαγιά ξηρή
  • 1 ½ φλ. νερό χλιαρό
  • 1 ½  κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τα toppings

Μαργαρίτα

Special

  • 2 κ.σ. σάλτσα για πίτσα
  • 4 κ.σ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • 2 μανιτάρια σε φέτες
  • 2 φέτες μπέικον

Ελληνική

  • 2 κ.σ. σάλτσα για πίτσα
  • 2 κ.σ. φέτα, σπασμένη με τα χέρια
  • ½ κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 φέτες ντομάτα
  • 1 κ.σ. ελιές σε ροδέλες

Μανιτάρια

  • 4 κ.σ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 μανιτάρια σε φέτες
  • ½ πιπεριά κόκκινη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πίτσα με 4 γεύσεις βάζουμε σε μπολ τη μαγιά και το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά.
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και την ενεργοποιημένη μαγιά.
  3. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε οβάλ ή ορθογώνια σχήματα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  7. Στρώνουμε τα κομμάτια της ζύμης σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κοντά το ένα στο άλλο.
  8. Απλώνουμε τα επιλεγμένα toppings πάνω σε κάθε κομμάτι, πιέζοντας τα ελαφρώς στη ζύμη.
  9. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα υλικά που προσθέσαμε από πάνω.
  10. Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά.