
Υλικά
- 800 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κομμένα σε μεγάλα καρέ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών togarashi
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 2 πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες), κομμένες σε λωρίδες
- 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό, Βιδιανό με αρώματα τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων, ανθικές νότες, πλούσια δομή στο στόμα και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Sole Vidiano - Κτήμα Βιβλία Χώρα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κοτόπουλο στον φούρνο με ιαπωνικό μείγμα μπαχαρικών togarashi και λαχανικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το togarashi, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας και το μέλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο κοτόπουλο και κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθεί καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν ροδίσει από τη μία πλευρά, γυρίζουμε και σοτάρουμε και την άλλη.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές, τις γλυκοπατάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 10-15 λεπτά, ώστε να ροδίσει το φαγητό.
- Μπορούμε να προσθέσουμε κολοκυθάκια ή μανιτάρια για επιπλέον λαχανικά. Γενικά, προσαρμόζουμε ανάλογα με την εποχή και τα υλικά που έχουμε στη διάθεση μας, φροντίζοντας όμως να είναι κομμένα σε παρόμοιο μέγεθος.
- Μετά από μισή ώρα ψησίματος στον φούρνο, ελέγχουμε το φαγητό ανά 5-10 λεπτά. Αν βλέπουμε ότι τελειώνει ο ζωμός, προσθέτουμε περίπου 60 ml για να μη στεγνώσει το φαγητό.