
Υλικά
για μία μεγάλη σαλατιέρα
- ½ λάχανο κόκκινο μέτριου μεγέθους
- 1 καρότο καθαρισμένο
- 1 παντζάρι μεγάλο, καθαρισμένο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
- λίγο χυμό πορτοκαλιού
- ½ ρόδι
- ½ μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ φλ. καρύδια
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- αλάτι
Για το dressing
- 90 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. πετιμέζι σταφυλιού ή ροδιού
- 1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό, blend Μοσχάτου και Ασύρτικου με έντονα αρώματα λουλουδιών, περγαμόντου και βερίκοκου, με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: F By Foivos Papastratis
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη γιορτινή λαχανοσαλάτα με φρούτα και καρύδια τρίβουμε το καρότο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το αφήνουμε στην άκρη.
- Μετά τρίβουμε το παντζάρι, το μεταφέρουμε σε ξεχωριστό μπολ, το αλατίζουμε και το μαρινάρουμε με το βαλσαμικό ξύδι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το λάχανο και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και φρούτα, όπως περιγράφεται στη λίστα των υλικών. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια σαλατιέρα - εκτός από το παντζάρι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε βάζο με καπάκι, χτυπάμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε το παντζάρι από τη μαρινάδα του και το προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα.
- Γαρνίρουμε με τα ψημένα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.