Υλικά
            
                για μία μεγάλη σαλατιέρα
- ½ λάχανο κόκκινο μέτριου μεγέθους
 - 1 καρότο καθαρισμένο
 - 1 παντζάρι μεγάλο, καθαρισμένο
 - 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
 - λίγο χυμό πορτοκαλιού
 - ½ ρόδι
 - ½ μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
 - ½ φλ. καρύδια
 - 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
 - αλάτι
 
Για το dressing
- 90 ml ελαιόλαδο
 - 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
 - 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
 - ξύσμα από 1 λεμόνι
 - 1 κ.σ. πετιμέζι σταφυλιού ή ροδιού
 - 1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Λευκό, blend Μοσχάτου και Ασύρτικου με έντονα αρώματα λουλουδιών, περγαμόντου και βερίκοκου, με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: F By Foivos Papastratis
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη λαχανοσαλάτα με φρούτα και καρύδια τρίβουμε το καρότο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το αφήνουμε στην άκρη.
 - Μετά τρίβουμε το παντζάρι, το μεταφέρουμε σε ξεχωριστό μπολ, το αλατίζουμε και το μαρινάρουμε με το βαλσαμικό ξύδι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
 - Ψιλοκόβουμε το λάχανο και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και φρούτα, όπως περιγράφεται στη λίστα των υλικών. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια σαλατιέρα - εκτός από το παντζάρι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
 - Σε αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
 - Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε βάζο με καπάκι, χτυπάμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
 - Στραγγίζουμε το παντζάρι από τη μαρινάδα του και το προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα.
 - Γαρνίρουμε με τα ψημένα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.
 
Ιωάννα Σταμούλου