Υλικά

για μία μεγάλη σαλατιέρα

  • ½ λάχανο κόκκινο μέτριου μεγέθους
  • 1 καρότο καθαρισμένο 
  • 1 παντζάρι μεγάλο, καθαρισμένο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • λίγο χυμό πορτοκαλιού
  • ½ ρόδι 
  • ½ μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. καρύδια  
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • αλάτι 

Για το dressing

  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. πετιμέζι σταφυλιού ή ροδιού
  • 1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό, blend Μοσχάτου και Ασύρτικου με έντονα αρώματα λουλουδιών, περγαμόντου και βερίκοκου, με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: F By Foivos Papastratis

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη γιορτινή λαχανοσαλάτα με φρούτα και καρύδια τρίβουμε το καρότο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Μετά τρίβουμε το παντζάρι, το μεταφέρουμε σε ξεχωριστό μπολ, το αλατίζουμε και το μαρινάρουμε με το βαλσαμικό ξύδι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. 
  3. Ψιλοκόβουμε το λάχανο και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και φρούτα, όπως περιγράφεται στη λίστα των υλικών. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια σαλατιέρα - εκτός από το παντζάρι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε βάζο με καπάκι, χτυπάμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. 
  6. Στραγγίζουμε το παντζάρι από τη μαρινάδα του και το προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα. 
  7. Γαρνίρουμε με τα ψημένα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.