
Υλικά
για 1 μεγάλη σαλατιέρα
- ½ λάχανο κόκκινο
- ¼ από ένα λάχανο λευκό
- 3 καρότα
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. σταφίδες ξανθές
- ½ φλ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 3 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
Για τo dressing
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σποράκια, σπασμένο στο γουδί
- 1 κ.σ. σόγια sauce
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία με αρώματα εσπεριδοειδών και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Μαντινεία - Οινοποιείο Μορόπουλου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με λάχανο, ξερά σύκα και αρωματικό dressing τρίβουμε σε πολυκόφτη τα λάχανα και το καρότο και τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα σύκα και αλατίζουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπολ.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στη σαλατιέρα με τα λαχανικά, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Η σαλάτα γίνεται νοστιμότερη αν μαριναριστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη κουζίνας. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να την κάνετε και από την προηγούμενη μέρα και να προσθέσετε στο τέλος τους ξηρούς καρπούς.