Υλικά
            
        
        
        
        
    - 1 φλ. κρασί λευκό ξηρό ή γλυκό σαμιώτικο
 - 1 κ.γ. μέλι (ή 1 κ.σ. αν χρησιμοποιήσουμε ξηρό κρασί)
 - 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
 - χυμό από 1 πορτοκάλι
 - ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 - 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
 - 1 κ.γ. κόλιανδρο σπασμένο
 - 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη γλυκόξινη μαρινάδα με μέλι για χοιρινό και αρνί βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
 - Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
 - Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 5 ώρες.
 - Στραγγίζουμε το κρέας, σκουπίζουμε λίγο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν το ψήσουμε.
 
Ιωάννα Σταμούλου