
Υλικά
- 1 φλ. κρασί λευκό ξηρό ή γλυκό σαμιώτικο
- 1 κ.γ. μέλι (ή 1 κ.σ. αν χρησιμοποιήσουμε ξηρό κρασί)
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σπασμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 σκελίδα σκόρδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη γλυκόξινη μαρινάδα με μέλι για χοιρινό και αρνί βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
- Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 5 ώρες.
- Στραγγίζουμε το κρέας, σκουπίζουμε λίγο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν το ψήσουμε.