Μπορεί τις υπερβολικά ώριμες μπανάνες να μη θέλει να τις φάει κανείς πια, αλλά αυτό δεν ισχύει για αυτό το αφράτο μπανανόψωμο. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορούμε πριν το ψήσουμε, να διακοσμήσουμε την επιφάνειά του με μια ολόκληρη μπανάνα, την οποία θα κόψουμε κατά μήκος στη μέση και θα τοποθετήσουμε τα κομμάτια της με την κομμένη πλευρά από πάνω και αντικριστά. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στο κέικ 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας μαζί με το αλεύρι.

Μπανανόψωμο


 

Υλικά
  • 175γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 175γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά μέτρια
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • 250γρ. μπανάνες ώριμες, ξεφλουδισμένες (2-3 τεμ.)
  • 175γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε το banana bread χωρίς μίξερ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  2. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο για λίγο με σύρμα και μετά προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και τη βανιλίνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με την πρέσα για τον πουρέ ή με πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  4. Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Ενσωματώνουμε και το μείγμα με το αλεύρι.
  5. Βρέχουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κάτω από το νερό της βρύσης, το στύβουμε και στρώνουμε με αυτό μια μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  6. Ξεφουρνίζουμε το κέικ και αφού κρυώσει λίγο, το τραβάμε από τη φόρμα μαζί με το χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.