Υλικά

για μία στρογγυλή φόρμα για κέικ

  • 240 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 55 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 60 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή ή καρύδας 
  • ¼ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το vegan κέικ αμυγδάλου, βάζουμε σε μία κούπα το γάλα αμυγδάλου μαζί με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  2. Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι αμυγδάλου, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. 
  4. Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία εναλλάξ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά.