Υλικά
για 400-450 γρ. σάλτσας
- 300 γρ. κράνμπερι, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 150 γρ. ζάχαρη, λευκή ή καστανή
- 120 ml χυμό πορτοκαλιού ή νερό
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- 1 στικ κανέλας
- ½ κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σάλτσα κράνμπερι βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα τον χυμό ή το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε μέσα τα κράνμπερι, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα κράνμπερι και να πυκνώσει ελαφρά το μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη επιπλέον ζάχαρη ή λεμόνι για ισορροπία. Η σάλτσα θα πήξει όσο κρυώνει.
- Τη σερβίρουμε είτε χλιαρή είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο έως 7 ημέρες.
- Μπορεί να σερβιριστεί και ως συνοδευτικό για τυριά, αλλαντικά ή σε sandwich με γαλοπούλα ή κάποιο τυρί όπως brie.
- Αν θέλουμε πιο λείο αποτέλεσμα, μπορούμε να την πολτοποιήσουμε ελαφρά με ραβδομπλέντερ.
Καρολίνα Δωρίτη