Υλικά

για 400-450 γρ. σάλτσας

  • 300 γρ. κράνμπερι, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 150 γρ. ζάχαρη, λευκή ή καστανή
  • 120 ml χυμό πορτοκαλιού ή νερό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι
  • 1 στικ κανέλας
  • ½ κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σάλτσα κράνμπερι βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα τον χυμό ή το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλάτι.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε μέσα τα κράνμπερι, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
  4. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα κράνμπερι και να πυκνώσει ελαφρά το μείγμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη επιπλέον ζάχαρη ή λεμόνι για ισορροπία. Η σάλτσα θα πήξει όσο κρυώνει.
  6. Τη σερβίρουμε είτε χλιαρή είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο έως 7 ημέρες.
  • Μπορεί να σερβιριστεί και ως συνοδευτικό για τυριά, αλλαντικά ή σε sandwich με γαλοπούλα ή κάποιο τυρί όπως brie.
  • Αν θέλουμε πιο λείο αποτέλεσμα, μπορούμε να την πολτοποιήσουμε ελαφρά με ραβδομπλέντερ.