Υλικά
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 150 γρ. μπέικον
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 lt γάλα
  • 3 ασπράδια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το σουφλέ με κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το μισό σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Το βάζουμε σε ταψί, προσθέτουμε 1 φλ. νερό και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  4. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  7. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, τη μισή μπεσαμέλ, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  8. Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  10. Μεταφέρουμε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ, καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
  11. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.