Υλικά
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι καλά στραγγισμένο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 4 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική ή του εμπορίου
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη ή 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 πιπερίτσα τσίλι φρέσκια χωρίς τα σποράκια
Λευκό Pinot Grigio από τo Friuli της Ιταλίας με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και λευκών άνθεων, ισορροπημένη οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Pinot Grigio La Tunella
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την τονοσαλάτα πρώτα ξύνουμε το κρεμμύδι ή ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το σέλερι, την πιπερίτσα τσίλι και τα ρίχνουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα ανακατεμένη με τη μουστάρδα και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
- Διατηρούμε την τονοσαλάτα στο ψυγείο καλά σκεπασμένη σε μπολ μέχρι να τη σερβίρουμε και να την απολαύσουμε όπως αγαπάμε.
Αν θέλουμε, μπορούμε να της προσθέσουμε έξτρα υλικά όπως μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο, κυβάκια από αγγούρι και ντομάτα, καλαμπόκι, κάππαρη κλπ.