Υλικά
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι καλά στραγγισμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική ή του εμπορίου
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη ή 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι φρέσκια χωρίς τα σποράκια

Λευκό Pinot Grigio από τo Friuli της Ιταλίας με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και λευκών άνθεων, ισορροπημένη οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Pinot Grigio La Tunella

 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την τονοσαλάτα πρώτα ξύνουμε το κρεμμύδι ή ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το σέλερι, την πιπερίτσα τσίλι και τα ρίχνουμε σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα ανακατεμένη με τη μουστάρδα και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
  3. Διατηρούμε την τονοσαλάτα στο ψυγείο καλά σκεπασμένη σε μπολ μέχρι να τη σερβίρουμε και να την απολαύσουμε όπως αγαπάμε.  

Αν θέλουμε, μπορούμε να της προσθέσουμε έξτρα υλικά όπως μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο, κυβάκια από αγγούρι και ντομάτα, καλαμπόκι, κάππαρη κλπ.