Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή σπάλα), κομμένο σε κύβους
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κ.σ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml κρασί κόκκινο
  • 300 ml ζωμό βοδινού
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το μοσχαράκι Μπουργκινιόν με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Ιδανικά το ετοιμάζουμε σε βαριά κατσαρόλα με χοντρό πάτο και καπάκι.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία και να αρχίσει να γίνεται τραγανό και το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο, αφήνοντάς το για λίγο στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι, ροδίζουμε τους κύβους μοσχαριού σε δόσεις, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές - αν χρειαστεί προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα μεταφέρουμε και αυτά με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις 2 σκελίδες σκόρδο (την 3η σκελίδα τη φυλάμε για το τέλος) και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  5. Πασπαλίζουμε με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε.
  6. Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, αλατοπίπερο και ξαναβάζουμε το κρέας, το μπέικον και όλα τα ζουμιά τους στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και ζωμό, ώστε ίσα - ίσα να καλύπτει το κρέας.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε 2-2½ ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Αν το σκεύος μας μπαίνει σε φούρνο (γάστρα), σκεπάζουμε με το καπάκι και μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.
  9. Τα τελευταία 10-15 λεπτά ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο. Μόλις λιώσει και ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο που κρατήσαμε και στη συνέχεια τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε
  10. Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αν χρειάζεται διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  11. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
  12. Σερβίρουμε τον πουρέ με το κρέας και την ωραία του σάλτσα!