Υλικά
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • ½ στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3-4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά  
  • 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 2 φέτες τυρί γκούντα ή ένταμ ή τσένταρ
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το club sandwich με τηγανητό αυγό και κοτoσαλάτα κόβουμε το κοτόπουλο σε φετούλες ή το μαδάμε και το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, 2-3 κ.σ. μαγιονέζα, μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε την κοτοσαλάτα στην άκρη.
  2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά και ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα αυγά. Σπάμε τους κρόκους, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοψηθούν ως μέσα. Τα βγάζουμε και αυτά στην άκρη.
  4. Στο μεταξύ έχουμε ψήσει τις φέτες του ψωμιού στη φρυγανιέρα ή στην τοστιέρα.
  5. Παίρνουμε την πρώτη ψημένη φέτα ψωμιού, την αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα και τοποθετούμε πάνω της 1 φέτα γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί, κοτοσαλάτα και 2-3 φέτες ντομάτας.
  6. Αλείφουμε μια δεύτερη ψημένη φέτα ψωμιού με μαγιονέζα και σκεπάζουμε την κοτοσαλάτα. Τοποθετούμε από πάνω ένα ψημένο αυγό και 2 φέτες μπέικον. Αλείφουμε μια τρίτη ψημένη φέτα ψωμιού με μαγιονέζα και σκεπάζουμε.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 3 φέτες ψημένου ψωμιού και τα υπόλοιπα υλικά και τοποθετούμε το ένα σάντουιτς πάνω στο άλλο.
  8. Μπήγουμε σε 4 σημεία της τελευταίας φέτας ψωμιού 4 καλαμάκια για σουβλάκι και κόβουμε χιαστί το club sandwich με κοφτερό μαχαίρι ψωμιού σε 4 κομμάτια.
  9. Σερβίρουμε αμέσως από 2 κομμάτια σε κάθε μερίδα, συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές και σαλάτα της επιλογής μας.
  • Αντί για κοτοσαλάτα μπορούμε να βάλουμε λεπτές φέτες ψημένου ή βρασμένου κοτόπουλου.
  • Αν δεν έχουμε έτοιμο βρασμένο κοτόπουλο, κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες και το βράζουμε σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και 1 δαφνόφυλλο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.