Υλικά
- 6 φέτες ψωμί του τοστ
- ½ στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 3-4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 2 φέτες τυρί γκούντα ή ένταμ ή τσένταρ
- 4 φέτες μπέικον
- 1 ντομάτα σε φέτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές ή τσιπς πατάτας
- σαλάτα της επιλογής μας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το club sandwich με τηγανητό αυγό και κοτoσαλάτα κόβουμε το κοτόπουλο σε φετούλες ή το μαδάμε και το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, 2-3 κ.σ. μαγιονέζα, μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε την κοτοσαλάτα στην άκρη.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά και ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα αυγά. Σπάμε τους κρόκους, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοψηθούν ως μέσα. Τα βγάζουμε και αυτά στην άκρη.
- Στο μεταξύ έχουμε ψήσει τις φέτες του ψωμιού στη φρυγανιέρα ή στην τοστιέρα.
- Παίρνουμε την πρώτη ψημένη φέτα ψωμιού, την αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα και τοποθετούμε πάνω της 1 φέτα γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί, κοτοσαλάτα και 2-3 φέτες ντομάτας.
- Αλείφουμε μια δεύτερη ψημένη φέτα ψωμιού με μαγιονέζα και σκεπάζουμε την κοτοσαλάτα. Τοποθετούμε από πάνω ένα ψημένο αυγό και 2 φέτες μπέικον. Αλείφουμε μια τρίτη ψημένη φέτα ψωμιού με μαγιονέζα και σκεπάζουμε.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 3 φέτες ψημένου ψωμιού και τα υπόλοιπα υλικά και τοποθετούμε το ένα σάντουιτς πάνω στο άλλο.
- Μπήγουμε σε 4 σημεία της τελευταίας φέτας ψωμιού 4 καλαμάκια για σουβλάκι και κόβουμε χιαστί το club sandwich με κοφτερό μαχαίρι ψωμιού σε 4 κομμάτια.
- Σερβίρουμε αμέσως από 2 κομμάτια σε κάθε μερίδα, συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές και σαλάτα της επιλογής μας.
- Αντί για κοτοσαλάτα μπορούμε να βάλουμε λεπτές φέτες ψημένου ή βρασμένου κοτόπουλου.
- Αν δεν έχουμε έτοιμο βρασμένο κοτόπουλο, κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες και το βράζουμε σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και 1 δαφνόφυλλο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.