
Οι φαβοκεφτέδες είναι ένας φοβερός μεζές, ενώ γίνονται καταπληκτικό σάντουιτς μέσα σε αφράτο ψωμί ή αραβική πίτα, αλλά και απολαυστικό κυρίως πλάι σε μια πλούσια σαλάτα.
Υλικά
- 400 γρ. φάβα
- 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
- 1 καρότο σε χοντρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1-1½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το τηγάνισμα
- αλεύρι
- ηλιέλαιο
Blend Μοσχάτου και Ασύρτικου με έντονα αρώματα λουλουδιών, περγαμόντου και βερίκοκου, με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: F By Foivos Papastratis
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους φαβοκεφτέδες ξεπλένουμε τη φάβα κάτω από άφθονο νερό. Τη στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε σε κατσαρόλα.
- Συμπληρώνουμε νερό να την περνά κατά 2,5 δάχτυλα, αλατίζουμε, προσθέτουμε το κομμένο στη μέση κρεμμύδι και το καρότο και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει καλά.
- Πολτοποιούμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και αφήνουμε τη φάβα να κρυώσει.
- Ψιλοκόβουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το δεύτερο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στην κρύα φάβα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον άνηθο, 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό και ομοιογενές μείγμα που θα μπορεί να πλάθεται. Αν δεν πλάθεται προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια των 30γρ. και τα περνάμε από ένα ελαφρύ αλεύρωμα.
- Τα τηγανίζουμε σε δόσεις σε άφθονο καυτό ηλιέλαιο, πρώτα από τη μια πλευρά και ύστερα από την άλλη, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Τα βγάζουμε κάθε φορά σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν τα περιττά τους λάδια πριν τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Συνοδεύουμε τους φαβοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού ή άλλο της επιλογής μας.