Υλικά
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. (Μπορούμε να βάλουμε ένα είδος μανιταριών ή μιξ, όπως λευκά μικρά και πορτομπέλο)
  • 3 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη κυβάκια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 4-5 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο (τα φυλλαράκια μόνο)
  • 4 κ.σ. κρασί ξηρό ροζέ
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λημνιώνα, με έντονα αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, φράουλα και φραμπουάζ, ελαφριές νύξεις βοτάνων και βανίλιας. Η πρόταση του WSPC: Limniona New Age - Κτήμα Ζαφειράκη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μανιτάρια με πατάτες και καρότα στο φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200◦C, στις αντιστάσεις.
  2. Σε μια λαμαρίνα ή ταψί ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, να αναμειχθούν λαχανικά, μουστάρδα, μπαχαρικά, ελαιόλαδο, υγρά, στερεά.
  3. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα να καλύψουμε τα λαχανικά κατά το ήμισυ.
  4. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε σε πιάτα συνοδεύοντας με τυρί ή γιαούρτι και ψωμί.