Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. (Μπορούμε να βάλουμε ένα είδος μανιταριών ή μιξ, όπως λευκά μικρά και πορτομπέλο)
- 3 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη κυβάκια
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 4-5 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο (τα φυλλαράκια μόνο)
- 4 κ.σ. κρασί ξηρό ροζέ
- χυμό από ½ λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λημνιώνα, με έντονα αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, φράουλα και φραμπουάζ, ελαφριές νύξεις βοτάνων και βανίλιας. Η πρόταση του WSPC: Limniona New Age - Κτήμα Ζαφειράκη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μανιτάρια με πατάτες και καρότα στο φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200◦C, στις αντιστάσεις.
- Σε μια λαμαρίνα ή ταψί ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, να αναμειχθούν λαχανικά, μουστάρδα, μπαχαρικά, ελαιόλαδο, υγρά, στερεά.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα να καλύψουμε τα λαχανικά κατά το ήμισυ.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε σε πιάτα συνοδεύοντας με τυρί ή γιαούρτι και ψωμί.