Διατροφικές πληροφορίες ανά μισή πίτσα
- Ενέργεια: 388 kcal
- Υδατάνθρακες: 63.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 16.4 γρ.
- Λιπαρά: 9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.
- Φυτικές ίνες: 7.1 γρ.
Υλικά
για 2 πίτσες
Για τη ζύμη
- 270 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 180 ml γάλα 1,5%, χλιαρό
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φακελάκι (9 γρ.) ξηρή μαγιά
- αλάτι
Για τις πίτσες
- 200 γρ. μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
- φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Ροζέ από την ποικιλία Ξινόμαυρο, με εκρηκτική, φρουτώδη μύτη, πολυπλοκότητα και ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Eruption - Noema Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την light πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα με το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15-20 λεπτά να αφρίσει.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι και το μείγμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
- Λαδώνουμε ένα μπολ, μεταφέρουμε μέσα το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα.
- Βάζουμε το κάθε φύλλο σε ταψί, αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάζουμε τις πίτσες από τον φούρνο, γαρνίρουμε προαιρετικά με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.