Υλικά
Για 1 βάζο (περίπου 600 γρ.)
- 800 γρ. κρεμμύδια κόκκινα μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 6 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή, μαλακή
- 50 γρ. ξύδι βαλσαμικό
- 120 γρ. μηλόξυδο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το τσάτνεϊ με κρεμμύδια και χουρμάδες, σε αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε 50 γρ. νερό και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
- Αφού δέσουν καλά τα λιγοστά υγρά, σαν σιρόπι, αποσύρουμε.
- Μεταφέρουμε σε βάζο που έχουμε αποστειρώσει και διατηρούμε το chutney στο ψυγείο.
Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια με υπομονή, ώστε να μη λιώσουν.