Υλικά
- 1.200 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
- 70 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Βάζουμε τα καρότα και το σκόρδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει. Αλατίζουμε και τοποθετούμε στη φωτιά.
- Βράζουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα καρότα.
- Στραγγίζουμε τα καρότα και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το κύμινο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για μερικά λεπτά να στεγνώσουν λίγο τα καρότα από την υγρασία τους και να μυρίσει το κύμινο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα μέχρι να το απορροφήσουν τα καρότα.
- Εκτός φωτιάς, πολτοποιούμε με πρέσα του πουρέ.
- Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.