Υλικά
για 30 κομμάτια
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 250γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, λεπτοτριμμένη
- 2 αυγά
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Στρώνουμε σε δύο ρηχά ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC, στον αέρα.
- Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο νερό, ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και το τοποθετούμε με τη μικρή πλευρά κάθετα μπροστά μας.
- Με πινέλο σιλικόνης αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με το αυγό και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
- Με ένα μαχαίρι κάνουμε κάθετες χαρακιές χωρίζοντάς το σε λωρίδες πάχους 3 εκ. περίπου. Πατάμε λίγο με την παλάμη να κολλήσει και ύστερα πιάνουμε μία-μία τις λωρίδες από την πάνω και την κάτω άκρη και τις στρίβουμε.
- Τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο στο ψήσιμο και αλείφουμε ξανά με αυγό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά μας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα σφολιατίνια.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Αν η ζύμη είναι κατεψυγμένη, καλό είναι να την αφήσουμε αποβραδίς στη συντήρηση να ξεπαγώσει. Ύστερα την αφήνουμε εκτός ψυγείου για άλλα 10 λεπτά πριν ανοίξουμε τη συσκευασία της και την ξεδιπλώσουμε, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε να μαλακώσει πολύ γιατί θα δυσκολευτούμε να τη δουλέψουμε.