Άλλη μία εβδομάδα ξεκινά, αλλά τι εβδομάδα. Τους τυχερούς, τους βρίσκει σε ένα χαλαρωτικό τετραήμερο, αλλά και για όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία μέρα άδειας, η αργία της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί σίγουρα μία ευχάριστη ανάπαυλα. Όσο για το φαγητό, έχεις ξεμείνει από ιδέες; Για να δούμε τι γευστικές εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το μενού της εβδομάδας.
Δευτέρα - Φιογκάκια με πράσινη σάλτσα και ψητό κουνουπίδι
Μια πρωτότυπη μακαρονάδα με φιογκάκια, καβουρδισμένο κουνουπίδι και αρωματική, πράσινη σάλτσα με σπανάκι και βασιλικό.
Τρίτη – Οικογενειακό γεύμα για την αργία της 28ης Οκτωβρίου
Για αρχή: Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και πετιμέζι
Μια σαλάτα φρέσκια και εκλεπτυσμένη, με το πετιμέζι να δίνει ένα γλυκόξινο dressing που ισορροπεί υπέροχα με την πιπεράτη ρόκα.
Για κυρίως: Ψάρι αλά σπετσιώτα
Η διάσημη συνταγή των Σπετσών συνδυάζει ολόκληρο, φρέσκο ψάρι που ψήνεται στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με σκόρδο και μυρωδικά και είναι ένα υπέροχο πιάτο για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι.
Για επιδόρπιο: Τάρτα με αχλάδια και αμύγδαλα
Μπισκοτένια βάση, αμυγδαλένια γέμιση σκέτο βελούδο και επικάλυψη από φρέσκα αχλάδια. Το τέλειο κλείσιμο του γεύματος
Τετάρτη – Οσπριάδα σούπα
Ένα μείγμα από φακές, ρεβίθια, φασόλια και άλλα ψιλά όσπρια ενώνονται στην κατσαρόλα με έναν βαθύ, αρωματικό ζωμό, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά Μεσόγειο.
Πέμπτη - Παραδοσιακό, αρωματικό κάρι κοτόπουλο από τη Μαλαισία
Αυτό το μαλαισιανό κάρι με κοτόπουλο είναι ζουμερό και κρεμώδες, αφού περιλαμβάνει γάλα καρύδας, ενώ είναι έξτρα αρωματικό και πικάντικο, με ποικιλία μπαχαρικών και αρωματικών, αλλά και το spiciness του τσίλι.
Παρασκευή – Ριζότο Μιλανέζε: Το διάσημο κίτρινο ριζότο με σαφράν
Κρεμώδες, χρυσαφί και γεμάτο αρώματα σαφράν, βουτύρου και παρμεζάνας, το ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese) αποδεικνύει την αξία του μέσα από την απλότητα του!
Σάββατο – Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό
Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ένα πιάτο που φέρνει ζεστασιά στο τραπέζι. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα καθημερινό γεύμα έως ένα οικογενειακό τραπέζι και ταιριάζει υπέροχα με πατάτες, πιλάφι και ζυμαρικά.
Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Ατομικά σουφλέ πατάτας με μπεσαμέλ
Το σουφλέ πατάτας είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό για το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι, που μπορούμε να σερβίρουμε σε ένα μεγάλο σκεύος ή σε ατομικά. Ένα λίγο διαφορετικό ορεκτικό για να ανοίξει το κυριακάτικο τραπέζι.
Για κυρίως: Γεμιστό κοτόπουλο με φασκόμηλο και λεμόνι
Ένα μυρωδάτο, γεμιστό κοτόπουλο που παραμένει ώρες στη μαρινάδα για να γίνει σκέτο λουκούμι. Ιδανική λύση για το κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και όχι μόνο.
Για επιδόρπιο: Γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Αγαπημένη παραδοσιακή γαλατόπιτα, με υπέροχη βελούδινη υφή που κάνουμε με απλά υλικά και σε διάφορες εκδοχές. Εδώ τη φτιάχνουμε χωρίς φύλλο, εύκολα και γρήγορα και την αρωματίζουμε με φυσική βανίλια και ξύσμα λεμονιού.
Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και πετιμέζι
Ψάρι αλά σπετσιώτα βήμα - βήμα
Τάρτα με αχλάδια και αμύγδαλα
Οσπριάδα σούπα
Παραδοσιακό, αρωματικό κάρι κοτόπουλο από τη Μαλαισία
Ριζότο Μιλανέζε: Το διάσημο κίτρινο ριζότο με σαφράν
Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό
Ατομικά σουφλέ πατάτας με μπεσαμέλ
Γεμιστό κοτόπουλο με φασκόμηλο και λεμόνι