Υλικά

για περίπου 15 τηγανίτες

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 80 ml νερό
  • 100 ml γάλα
  • 1 κ.σ. τσίπουρο (προαιρετικά)
  • 80 γρ. τριμμάτα φέτας
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μέλι ή ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις παραδοσιακές γιαννιώτικες τηγανίτες, ξεκινάμε από τον χυλό: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Πρέπει να έχουμε έναν σχετικά ρευστό χυλό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
  2. Μοιράζουμε τον χυλό στη μέση και ανακατεύουμε τα τρίμματα της φέτας στον μισό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  3. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του και το αφήνουμε να κάψει.
  4. Ξεκινάμε με τις τηγανίτες χωρίς φέτα: Ρίχνουμε τον χυλό με μεγάλο κουτάλι, σχηματίζοντας τηγανίτες. Τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά και τις γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
  5. Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  6. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις τηγανίτες με τη φέτα, με τον ίδιο τρόπο.
  7. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, πασπαλισμένες με ζάχαρη ή μέλι.
  • Το τσίπουρο μπορείτε να το παραλείψετε, ωστόσο αυτό είναι το μυστικό για τραγανές τηγανίτες.
  • Αν τις θέλετε λεπτές, φροντίστε ο χυλός να μην είναι πηχτός.