Υλικά
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (καλύτερα κοσκινισμένο)
  • λίγο αλάτι
  • βούτυρο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη βασική συνταγή για τέλειες κρέπες χτυπάμε σε ένα μπολ με σύρμα το αυγό με το γάλα και τη ζάχαρη. Όταν ενωθούν προσθέτουμε το λάδι, μία πρέζα αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  2. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε ½ κ.γ. βούτυρο να λιώσει. 
  3. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε μικρή ποσότητα χυλού (όσο μισή κουτάλα περίπου) και πιάνοντας το τηγάνι από το χερούλι κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνειά του. 
  4. Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά, γυρίζουμε την κρέπα με τη βοήθεια σπάτουλας, να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. 
  5. Ετοιμάζουμε κρέπες με τον υπόλοιπο χυλό και τις στήνουμε τη μια πάνω στην άλλη σε πιάτο.