Υλικά
Για τη βάση
- 1 φλ. νιφάδες βρώμης χονδρές
- ¼ φλ. ξηροί καρποί της επιλογής μας, ψιλοκομμένοι
- ½ φλ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη και το σερβίρισμα
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα από ½ λεμόνι ή πορτοκάλι
- φρούτα εποχής, ψιλοκομμένα (ροδάκινα, βατόμουρα, φράουλες, αχλάδι, κλπ)
- λίγο μέλι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα ταρτάκια γκρανόλα με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Παίρνουμε 6 ατομικές ταρτιέρες διαμ. 10 εκ. και στρώνουμε τον πάτο τους με 6 δίσκους από αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το οποίο κόβουμε στην κατάλληλη διάσταση. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σπάμε λίγο τη βρώμη στον επεξεργαστή τροφίμων και την αναμιγνύουμε μέσα σε μπολ με τους ξηρούς καρπούς, την καρύδα, την κανέλα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το μέλι, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
- Το μοιράζουμε ομοιόμορφα στις 6 φορμίτσες που ετοιμάσαμε και ισιώνουμε την επιφάνειά τους με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
- Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο και τα αναποδογυρίζουμε σε σύρμα. Αφαιρούμε το χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Αναμειγνύουμε στο μεταξύ το γιαούρτι με το ξύσμα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού και μέλι, ώστε να γίνει όσο γλυκό θέλουμε.
- Όταν κρυώσουν τα ταρτάκια μοιράζουμε πάνω τους το γιαούρτι και τελειώνουμε προσθέτοντας κομματάκια από φρούτα της επιλογής μας.