Υλικά
  • 400 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 60 γρ. καρύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 60 ml ελαιόλαδο (ή περισσότερο αν χρειαστεί)
  • 40 γρ. παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά για vegan εκδοχή
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό κρασί με αρώματα πράσινου μήλου και εσπεριδοειδών, νότες φυτικότητας και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: La Tunella Pinot Grigio.

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μακαρόνια με πέστο καρυδιού και μαϊντανού βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατάμε ½ φλ. από το νερό τους.
  2. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα καρύδια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά, το λεμόνι και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές πέστο. Προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να αραιώσουμε, αν χρειαστεί.
  3. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο και λίγο νερό για να δέσει η σάλτσα.
  4. Σερβίρουμε με έξτρα καρύδια και παρμεζάνα, προαιρετικά.

Διατηρούμε το πέστο στο ψυγείο για 2-3 μέρες, καλύπτοντας την επιφάνεια του με λίγο ελαιόλαδο.