Υλικά
- 400 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- 60 γρ. καρύδια
- 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 60 ml ελαιόλαδο (ή περισσότερο αν χρειαστεί)
- 40 γρ. παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά για vegan εκδοχή
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό κρασί με αρώματα πράσινου μήλου και εσπεριδοειδών, νότες φυτικότητας και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: La Tunella Pinot Grigio.
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μακαρόνια με πέστο καρυδιού και μαϊντανού βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατάμε ½ φλ. από το νερό τους.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε τα καρύδια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά, το λεμόνι και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές πέστο. Προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να αραιώσουμε, αν χρειαστεί.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο και λίγο νερό για να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με έξτρα καρύδια και παρμεζάνα, προαιρετικά.
Διατηρούμε το πέστο στο ψυγείο για 2-3 μέρες, καλύπτοντας την επιφάνεια του με λίγο ελαιόλαδο.