Υλικά
            
                - 400 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι ή λιγκουίνι
 - 60 γρ. καρύδια
 - 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 60 ml ελαιόλαδο (ή περισσότερο αν χρειαστεί)
 - 40 γρ. παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά για vegan εκδοχή
 - χυμό από ½ λεμόνι
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Λευκό κρασί με αρώματα πράσινου μήλου και εσπεριδοειδών, νότες φυτικότητας και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: La Tunella Pinot Grigio.
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τα μακαρόνια με πέστο καρυδιού και μαϊντανού βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατάμε ½ φλ. από το νερό τους.
 - Στο μπλέντερ χτυπάμε τα καρύδια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά, το λεμόνι και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές πέστο. Προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να αραιώσουμε, αν χρειαστεί.
 - Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο και λίγο νερό για να δέσει η σάλτσα.
 - Σερβίρουμε με έξτρα καρύδια και παρμεζάνα, προαιρετικά.
 
Διατηρούμε το πέστο στο ψυγείο για 2-3 μέρες, καλύπτοντας την επιφάνεια του με λίγο ελαιόλαδο.
Αμαρυλλίς Τσέγκου