Υλικά

για μία φέτα avocado toast 

  • 1 φέτα ψωμί (ολικής άλεσης, προζυμένιο ή ό,τι προτιμάς)
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αυγό τηγανητό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το αβοκάντο τοστ φρυγανίζουμε το ψωμί μέχρι να γίνει τραγανό (σε φρυγανιέρα ή στο τηγάνι).
  2. Λιώνουμε το αβοκάντο με πιρούνι σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα αβοκάντο πάνω στη φρυγανισμένη φέτα ψωμιού.
  5. Προσθέτουμε και το αυγό που έχουμε τηγανίσει νωρίτερα, ρίχνουμε αν θέλουμε επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε το αυγό μας ποσέ, αντί για τηγανητό.
  • Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω τριμμένη φέτα ή ανθότυρο, καπνιστό σολομό, ρόκα, ντοματίνια ή και λίγο τριμμένο μπούκοβο.