
Η προετοιμασία της είναι απλή και γρήγορη, ειδικά αν έχουμε βράσει τις γαρίδες νωρίτερα. Για την περίσταση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ή κατεψυγμένες και αποψυγμένες γαρίδες.
Υλικά
- 250 γρ. γαρίδες βρασμένες (καθαρισμένες από το κέλυφος και χωρίς το εντεράκι)
- 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε φέτες
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο και κομμένο σε φιλέτα ή μικρές φέτες
- 50 γρ. σπανάκι baby
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού (ή γκρέιπφρουτ)
- 1 κ.γ. μέλι
- λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού, δυόσμου ή άνηθου (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και γκρέιπφρουτ, πρώτα βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά περίπου μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε όταν κρυώσουν λίγο και γίνουν διαχειρίσιμες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού (ή γκρέιπφρουτ αν προτιμάτε) και το μέλι, μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Τοποθετούμε τα φύλλα σπανακιού σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τις βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες, το αβοκάντο και τα φιλέτα γκρέιπφρουτ. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το dressing και ανακατεύουμε απαλά.
- Γαρνίρουμε τη σαλάτα με φρέσκο μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό και περιχύνουμε με λίγο ακόμα dressing.
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγα καβουρδισμένα φιστίκια ή σουσάμι για περισσότερη τραγανότητα.
- Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο ή σχοινόπρασο για έξτρα γεύση.