
Υλικά
για ένα βάζο των 500 ml
- 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- ¾ φλ. νερό
- ¼ φλ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ ξυλάκι κανέλας
- 1 βανιλίνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την εύκολη και αρωματική σάλτσα μήλου ρίχνουμε τα μήλα σε κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό, το ξυλάκι της κανέλας, τον χυμό λεμονιού και τη βανιλίνη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Βράζουμε για 20-25 λεπτά να λιώσουν τα μήλα και αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας πριν πολτοποιήσουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ.
- Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και το γεμίζουμε ως πάνω. Βιδώνουμε με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν γυρίσουμε το βάζο από την καλή.
Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.