Υλικά
  • 100 γρ. χουρμάδες αποπυρηνωμένοι
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. μέλι
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 250 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα, ψημένα και ελαφρώς κοπανισμένα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις εύκολες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα χωρίς ψήσιμο, ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε λίγο χλιαρό νερό.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το μισό μέλι, το ταχίνι και ανακατεύουμε.
  3. Στραγγίζουμε τους χουρμάδες, τους βάζουμε στον πολυκόφτη με το υπόλοιπο μέλι και πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να βοηθήσουμε να γίνουν πολτός.
  4. Ρίχνουμε τον πολτό στο μπολ της σοκολάτας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, τους ξηρούς καρπούς, το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε στην αρχή με κουτάλι και μετά με το χέρι, βρέχοντάς το ελαφρά με νερό, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια μάζα.
  6. Στρώνουμε ένα μακρόστενο δοχείο τροφίμων διαστάσεων περίπου 16x10εκ. με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε μέσα το μείγμα και πιέζουμε με το χέρι να απλωθεί ομοιόμορφα και να γίνει συμπαγής μάζα.
  7. Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει καλά.
  8. Βγάζουμε το μείγμα μαζί με το χαρτί πάνω στον πάγκο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 8 με 10 μπάρες. Τις τυλίγουμε μία-μία σε χαρτί ψησίματος και τις διατηρούμε στο ψυγείο, κλεισμένες μέσα σε μπολ.

Τον χειμώνα μπορούμε να διατηρούμε τις μπάρες και εκτός ψυγείου. Τους ζεστούς μήνες όμως, είναι απαραίτητο να φυλάσσονται στο ψυγείο.