Μάφιν με πατάτα και αυγό
Υλικά
  • 12 πατάτες baby
  • ελαιόλαδο
  • 12 κ.σ. σάλτσα ντομάτας 
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • ρίγανη φρέσκια
  • 12 αυγά μικρά
  • 6 φέτες προσούτο ψημένο

Blend Chardonnay με Ροδίτη, πλούσιο και σύνθετο, με ισορροπία οξύτητας και λιπαρότητας και αρωματική επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Σύρραχο - Rouvalis Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μάφιν πατάτας με αυγό και προσούτο πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με πιρούνι.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  3. Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο μία φόρμα με 12 υποδοχές για μάφιν και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες. Με ένα μικρό ποτήρι τις πιέζουμε και τις «σπάμε».
  4. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στις πατάτες, προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγη ρίγανη, το τριμμένο τυρί και τέλος με προσοχή σπάμε και τοποθετούμε πάνω από κάθε μάφιν ένα αυγό.
  5. Ψήνουμε τα μάφιν στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  6. Σερβίρουμε τα μάφιν γαρνίροντας με τραγανό προσούτο.
  • Για να φτιάξουμε τραγανό προσούτο, ψήνουμε τις φέτες σε σχάρα στον φούρνο, στους 160°C με αέρα, για 15- 20 λεπτά.
  • Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, μπορούμε να βάλουμε φρέσκια τριμμένη ντομάτα ή λίγη κέτσαπ.