Υλικά
- 12 πατάτες baby
- ελαιόλαδο
- 12 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
- ρίγανη φρέσκια
- 12 αυγά μικρά
- 6 φέτες προσούτο ψημένο
Blend Chardonnay με Ροδίτη, πλούσιο και σύνθετο, με ισορροπία οξύτητας και λιπαρότητας και αρωματική επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Σύρραχο - Rouvalis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μάφιν πατάτας με αυγό και προσούτο πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με πιρούνι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο μία φόρμα με 12 υποδοχές για μάφιν και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες. Με ένα μικρό ποτήρι τις πιέζουμε και τις «σπάμε».
- Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στις πατάτες, προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγη ρίγανη, το τριμμένο τυρί και τέλος με προσοχή σπάμε και τοποθετούμε πάνω από κάθε μάφιν ένα αυγό.
- Ψήνουμε τα μάφιν στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αυγό.
- Σερβίρουμε τα μάφιν γαρνίροντας με τραγανό προσούτο.
- Για να φτιάξουμε τραγανό προσούτο, ψήνουμε τις φέτες σε σχάρα στον φούρνο, στους 160°C με αέρα, για 15- 20 λεπτά.
- Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, μπορούμε να βάλουμε φρέσκια τριμμένη ντομάτα ή λίγη κέτσαπ.