
Υλικά
Για τη βάση
- 200 γρ. κουλουράκια, τριμμένα
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- χυμός από ½ λεμόνι
- μαρμελάδα φράουλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα ατομικά cheesecakes φράουλας με πασχαλινά κουλουράκια πρώτα ανακατεύουμε τα τριμμένα κουλουράκια με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε το μείγμα στον πάτο μικρών ποτηριών ή μπολ. Πιέζουμε καλά ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με αυγογδάρτη το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με το χέρι ή με μίξερ χειρός σε σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά ώστε να ενσωματωθεί.
- Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια και μια μεγάλη κουταλιά μαρμελάδα φράουλα στο καθένα.
- Βάζουμε τα cheesecakes στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
- Αν δεν έχουμε κουλουράκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε digestive ή πτι-μπερ.
- Για ένα μεγάλο cheesecake, όταν τα υλικά της βάσης είναι ανακατεμένα, τα βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.