Υλικά

Για τη βάση

  • 200 γρ. κουλουράκια, τριμμένα
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • μαρμελάδα φράουλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ατομικά cheesecakes φράουλας με πασχαλινά κουλουράκια πρώτα ανακατεύουμε τα τριμμένα κουλουράκια με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε το μείγμα στον πάτο μικρών ποτηριών ή μπολ. Πιέζουμε καλά ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με αυγογδάρτη το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. 
  3. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με το χέρι ή με μίξερ χειρός σε σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά ώστε να ενσωματωθεί.
  4. Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια και μια μεγάλη κουταλιά μαρμελάδα φράουλα στο καθένα.
  5. Βάζουμε τα cheesecakes στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
  • Αν δεν έχουμε κουλουράκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε digestive ή πτι-μπερ.
  • Για ένα μεγάλο cheesecake, όταν τα υλικά της βάσης είναι ανακατεμένα, τα βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.